Tiramisu jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatę zaparzamy przez pięć minut i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy stopniowo serek mascarpone, cały czas miksując. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy będą ubite na sztywną pianę łączymy delikatnie z powstałym kremem. Połowę jagód, po umyciu miksujemy i łączymy z jedną trzecią kremu. Biszkopty moczymy w naparze herbaty i układamy na dnie pucharków. Masę jagodową wykładamy na biszkopty. Na górę dajemy masę jasną i posypujemy jagodami. Na jagody układamy namoczone w naparze biszkopty, które smarujemy pozostałą częścią jasnej masy i posypujemy pozostałymi jagodami. Całość wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Komentarze