Tiramisu truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dużej misce ubijamy schłodzoną śmietankę. W innej mniejszej misce mieszamy cukier, śmietanfix, cukier waniliowy i dodajemy do ubitej śmietany cały czas wszystko ubijając. Na koniec dodajemy serek mascarpone też ubijając.
2.Przygotowujemy mieszankę, w której będziemy moczyć biszkopty - Kawę zaparzamy ( ja robię kawę w expresie ale może być rozpuszczalna ), schładzamy, dodajemy likier amaretto. Możemy dodać trochę wody niegazowanej.
3.Do pojemników nakładamy biszkopty moczone w miksturze kawowej i układamy jako pierwszą warstwę w naczyniu. Nakładamy na biszkopty pokrojone w ćwiartki truskawki, następnie masę śmietanową, na to nakładamy drugą warstwę moczonych biszkoptów i drugą warstwę truskawek i masy śmietanowej. Na końcu całość możemy posypać kakao lub startą gorzką czekoladą
Komentarze