Tiramisu wiśniowe w słoiku

0 (0 ocen)

  • 10 min

idealne na piknik czy wypad po za miastem, gdy najdzie ochota na małe co nieco.

  • 10 min

Składniki:

  • 125 gram mascarpone
    100 ml śmietany kremówki 30%
    łyżka kakao
    łyżka cukru pudru
    kilkanaście biszkoptów okrągłych
    2 łyżki likieru Baileys
    frużelina lub konfitura wiśniowa

Tiramisu wiśniowe w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
    Dodać mascarpone i wymieszać na najniższych obrotach miksera.
    Masę podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i zmiksować.
  • 2. Na dnie słoiczka ułożyć biszkopty namoczone w likierze.
  • 3. Na to frużelinę lub konfiturę wiśniową i masę mascarpone białą.
  • 4. Powtarzamy: biszkopty w likierze, frużelina, a na wierzch masę ciemną z mascarpone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy