Toffe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ciasto jest bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu.

  • 45 min

Składniki:

  • 50dag mąki
    0.5 szkl cukru pudru
    15dag miodu
    0.5 kostki kasi
    2 jajka
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    0.5l śmietany kremówki
    3łyżki żelatyny
    1 puszka mleka skondensowanego schłodzonego

Toffe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Dwie identyczne formy wyłożyć papierem do pieczenia. ciasto rozwałkować i przenieść do form i piec ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 200stopni.
    śmietanę ubić, następnie dodać wcześniej rozpuszczoną żelatynę . Kremem śmietanowym przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko.
    Ciasto jest najsmaczniejsze następnego dnia.

Komentarze

Podobne przepisy