Torcik Bananowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki i pyszny. Bez pieczenia. Z przepisu margaryny Kasi :)

  • 15 min

Składniki:

  • 6 bananów
    0,5 kostki margaryny
    4 galaretki cytrynowe
    paczka biszkoptów

Torcik bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuść w rondelku razem z 0,5 szklanki wody. Gdy się zagotuje wsyp 2 galaretki i mieszaj aż się rozpuszczą.
    4 banany zmiksuj i połącz z przestudzoną masą cytrynową.
    Pozostałe galaretki rozpuść w połowie wody podanej na opakowaniu i odstaw do przestygnięcia. Tortownicę o średnicy 22cm. wyłóż biszkoptami.
    Na biszkopty wylej masę bananowo-cytrynową i odłóż na 30 minut do lodówki by masa zastygła. Pozostałe banany pokrój w plasterki, ułóż na masie i zalej tężejącą galaretką. Gotowy deser odłóż na 2 godziny do lodówki by dobrze stężał.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy