Torcik cytrynowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie dodawać po kolei żółtka oraz mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
2.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Odstawić do ostudzenia.
3.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzątku (czyli w połowie zalecanej wody). Odstawić do stężenia. Gdy galaretki zaczną tężec zmiksować je z serkiem homogenizowanym. I przełożyć na biszkopt. Schłodzić w lodówce.
4.Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 600 ml wrzątku. Pomarańcze i banana pokroić w plasterki i udekorować wierzch tortu, zalać tężejącymi galaretkami pomarańczowymi. Schłodzić w lodówce do stężenia.
Porady
oczywiście zachęcam do użycia ulubionych smaków galaretek
Komentarze