Torcik cytrynowo-kokosowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszne połączenie kokosu ze smakiem cytryny.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 galaretki cytrynowe
    30 dag wiórków kokosowych
    500 ml kefiru
    1 szklanka śmietany 30%
    3/4 szklanki cukru
    1 paczka biszkoptów

Torcik cytrynowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach przegotowanej wody, ostudzić.
    2. Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 min. Śmietanę ubić z cukrem. Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną.
    3. W tortownicy o średnicy 24 cm ułożyć biszkopty. Na biszkopty wyłożyć masę. Wstawić do lodówki na około 2 godz. Na wierch wylać 1 galaretkę cytrynową.

Porady

Na wierch torcika można użyć 2 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 3 szklankach wody co nadaje intensywniejszy kolor i smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy