TORCIK CZEKOLADOWY Z BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

Odkurzam stare przepisy. Tego torcika nie robiłam na pewno 10 lat.

Składniki:

  • CIASTO;
    upiec biszkopt z 3 jajek
    KREM 1;
    0,5 szk mleka
    1 budyń czekoladowy
    4 czubate łyżki cukru
    1 margaryna bielska
    KREM 2;
    330 ml śmietanki kremówki
    2 łyżki cukru
    2 łyżki żelatyny
    DODATKOWO;
    puszka brzoskwiń
    5 dkg startych orzechów włoskich

Torcik czekoladowy z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt upiec w tortownicy o średnicy25 cm.
  • 2. Z mleka budyniu i cukru ugotować budyń.Po wystudzeniu utrzeć z margaryną.
    Śmietankę ubić z cukrem i dodać rozpuszczoną żelatynę.
    PRZEŁOŻENIE TORCIKA;
    Biszkopt posmarować leciutko masą czekoladową i położyć połówki brzoskwiń na nie wyłożyć połowę masy czekoladowej i wstawić do lodówki. Potem wyłożyć masę śmietanową i znów wstawić do lodówki.Po zastygnięciu posmarować resztę masy czekoladowej. Boki obsypać tartymi orzechami.Udekorować .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy