Torcik malinowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Taki torcik robi się bardzo szybko i prosto, a smakuje wyśmienicie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • Składniki:
    • 200ml śmietany kremówki
    • 500g naturalnego jogurtu
    • 100g cukru pudru
    • 10g żelatyny w proszku
    • 2 łyżki syropu z malin
    • Wiórki kokosowe do posypania
    • Olej i cukier puder do formy
    • 2 garście świeżych malin

Torcik malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Szklaną miskę średniej wielkości wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem.
  • 2. • Śmietanę ubij na sztywno, jogurt rozmieszaj z cukrem pudrem i małymi porcjami dodawaj bitą śmietanę.
  • 3. • Żelatynę zalej 50ml zimnej wody i mieszając doprowadź do wrzenia, ale nie dopuść do zagotowania. Do masy jogurtowej wlej ciepłą żelatynę i wymieszaj. ¼ masy odłóż, do reszty dodaj syrop malinowy oraz umyte i osuszone maliny i ponownie wymieszaj.
  • 4. • Do misy włóż najpierw masę z sokiem, a potem białą.
  • 5. • Wstaw do lodówki do stężenia. Zastygnięty deser wyłóż na talerz i posyp wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy