Torcik kalafiorowy z majonezem

0 (0 ocen)

Kiedy spróbowałam go u mamy, nie mogę przestać go robić.

Składniki:

  • - 1 duży kalafior + 1 łyżka soli
    - 4 filety z kurczaka zmielone
    - 1 kulka mozarelli lub serr żółty w plastrach
    - majonez
    - sól, pieprz według smaku
    - vegeta do smaku
    - 1 jajko

Torcik kalafiorowy z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-257rtwr 1. Kalafior gotujemy (pół miękki) w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy, dodajemy jajko. Mieszamy. Mięso wciskamy między różyczki kalafiora i przy spodzie. Na wierzchu smarujemy kalafior majonezem i przyklejamy pokrojony w plastry ser.
  • image-1396tdd 2. Przekuwamy go wykałaczkami aby nie spłynął. Wsadzamy do naczynia żaroodpornego ale nie przykrywamy go.
    Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy