Torcik kawowo-kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wybić, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Na koniec dodać mąkę z kakao i z proszkiem do pieczenia. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej tortownicy i piec ok 30 min w 180 stopniach.
W części mleka rozmieszać budyń, mąkę, cukier i ugotować na pozostałym mleku. Budyń wystudzić i zmiksować z masłem i kawą.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić w poprzek na połowy. Spodnią część lekko nasączyć ponczem i posmarować powidłami. Wyłożyć krem i wyrównać.
Śmietanę ubić wg przepisu na op i rozsmarować na kremie.
Przekrojoną stronę drugiej połowy ciasta posmarować masą kajmakową (część masy zostawić). Smarowaną stroną położyć na śmietanę i lekko docisnąć.
Komentarze