Torcik na dzień kobiet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno i boki tortownicy smarujemy
tłuszczem i wykładamy biszkoptami.
Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. Wkładamy
do garnka, wlewamy odrobinę
wody i lekko podgotowujemy
(ok. 3 minut).
2.Jedną galaretkę rozpuszczamy
w szklance wody. Gdy jabłka
będą szkliste, wlewamy połowę
galaretki i mieszamy. Wykładamy
na biszkopty i odstawiamy
do stężenia.
3.Białka ubijamy, dodajemy
resztę galaretki, mieszamy i wykładamy
na jabłka. Dekorujemy
owocami. W szklance wody rozpuszczamy
drugą galaretkę, wylewamy na owoce. Wstawiamy
do lodówki, aby stężała.
Porady
Do dekoracji można użyć polewy czekoladowej i rodzynek.
Komentarze