Torcik owocowy "Porzeczkowy zachwyt"

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczny i prosty do przygotowania torcik owocowy. Polecam.

Składniki:

  • Ciasto: 6 jajek
    ● 1,5 szkl. cukru
    ● 1,5 szkl. mąki
    ● 6 łyżek oleju
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem:
    ● 500 ml kremówki
    ● 3 łyżeczki żelatyny
    Oraz: 30 dag porzeczek
    ● galaretka owocowa

Torcik owocowy "porzeczkowy zachwyt" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Pieczemy ok. 30 minut w 180 °C. Studzimy. Przekrawamy na pół.
  • 2. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. gorącej wody. Studzimy. Mieszamy z ubitą kremówką. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Na spód ciasta wykładamy porzeczki, zalewamy tężejącą galaretką. Smarujemy 1/2 masy. Przykrywamy biszkoptem i resztą masy. Dekorujemy owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Komentarze

Podobne przepisy