1 gotowy spód biszkoptowy
4 dag cukru
4 łyżeczki żelatyny
50 dag jogurtu naturalnego
sok z 1 pomarańczy,
4 pomarańcze pokrojone w plastry,
25 dag śmietany kremówki
1 galaretka brzoskwiniowa rozpuszczona w 400 ml wody,
25 dag bitej śmietany,
10 dag wiórek z czekolady
Torcik pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Jogurt łączymy z sokiem z jednej pomarańczy , cukrem i przestudzoną żelatyną
.Pomarańcze obieramy i kroimy w plasterki.
Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy do kremy .
2. Na ułożony blat w tortownicy wykładamy 1/3 części kremu , układamy pomarańcze , przykrywamy resztą kremu .
Na wierzch układamy 5 plasterków pomarańczy .
Zalewamy galaretką.
Ubijamy bitą śmietanę i ozdabiamy ciasto .
Posypujemy wiórkami czekolady.
Chłodzimy w lodówce.
Komentarze