Torcik serowo truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny i delikatny, szybki w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopciki małe do wyłożenia formy
    dżem lub frużelina truskawkowa ¾ szklanki
    galaretka truskawkowa 1
    białka 2
    cukier puder 2 łyżki
    serek homogenizowany waniliowy 50 dag
    świeże truskawki do dekoracji

Torcik serowo truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dodanie galaretki do serka homogenizowanego. 1. Formę wyłożyć biszkoptami, posmarować dżemem lub frużeliną, wstawić do lodówki. W ¾ szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Serek wymieszać z płynną galaretką.
  • Dodanie piany do masy serowej. 2. Gdy składniki się połączą, dodać pianę z białek.
  • Wylanie masy serowej na biszkopty z frużeliną. 3. Całość dokładnie, delikatnie wymieszać, wyłożyć na biszkopty, odstawić do lodówki.
  • Porcja torciku-serowo-truskawkowego. 4. Przed podaniem udekorować świeżymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy