Bardzo smaczny i delikatny, szybki w przygotowaniu.
60 min
Składniki:
biszkopciki małe do wyłożenia formy
dżem lub frużelina truskawkowa ¾ szklanki
galaretka truskawkowa 1
białka 2
cukier puder 2 łyżki
serek homogenizowany waniliowy 50 dag
świeże truskawki do dekoracji
Torcik serowo truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę wyłożyć biszkoptami, posmarować dżemem lub frużeliną, wstawić do lodówki. W ¾ szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Serek wymieszać z płynną galaretką.
2.Gdy składniki się połączą, dodać pianę z białek.
3.Całość dokładnie, delikatnie wymieszać, wyłożyć na biszkopty, odstawić do lodówki.
Komentarze