40 dag truskawek
200 ml kremówki
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyzkach wody
1 galaretka czerwona
duży kubek jogurtu naturalnego
5 łyżek cukru pudru
herbata do nasączenia
Torcik truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników upiec biszkopt w tortownicy 21 cm, przekroić na pół, nasączyć herbata.
2.Pierwszą warstwę zrobić z ubitej kremówki połączonej z żelatyną, 2 łyzkami cukru pudru i kawałkami truskawek. Przyłożyć biszkoptowym krążkiem.
3.Jogurt zmiksować z 3 łyżkami cukru pudru i wystudzoną galaretką rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody. Gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt, poukładac kawałki truskawek. Po całkowitym stężeniu ciasto wyjąć z formy i ewentualnie obsmarować boki bitą śmietaną.
Komentarze