Torcik ucierany z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając.Mąkę przesiać i wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Dodać do masy aromat waniliowy oraz małymi porcjami mąkę i mieszać łyżką.Masę dokładnie połączyć i wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować i wysypać bułka tartą.Ciasto wyrównać na górze ułożyć umyte,bez szypułek truskawki i posypać migdałami.Jeżeli są duże truskawki można przekroić i ułożyć stroną przeciętą do góry. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 170st na około 50 min.Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze