Torcik walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w formie w kształcie serca w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić wzdłuż na pół.
2.Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietanfixem.
Pomarańczę wyfiletować.
Biszkopt przełożyć bitą śmietaną, układając na niej filety z pomarańczy. Wierzch biszkoptu obficie pokryć bitą śmietaną.
3.Owoce przeznaczone do dekoracji obrać, pokroić na plasterki. Z plasterków wykrawać serduszka - nożem lub foremką.
Górę biszkoptu posypać śmietanfixem, obłożyć owocowymi serduszkami.
Komentarze