Torcik winogronowo śmietanowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Świetny lekki torcik z owocami puszystym kremem i galaretką ..Polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • * Biszkopt :
    * 6 jaj
    * 1 szklanka mąki tortowej
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    * 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    * 1 szklanka cukru

    * kremówka 36% 0,5 litra,
    * 3 galaretki agrestowe,
    * 2 śmietan fixy,
    * dżem porzeczkowy 1 mały słoiczek,
    * 0,5 kg winogron,
    * cukier puder 8 dag,

Torcik winogronowo śmietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywno z cukrem ,dodać żółtka wymieszać ,następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i mąką ziemniaczaną wyłożyć na blaszkę i upiec 25 min w temp 160-170 *
  • 2. Posmarować wierzch dżemem porzeczkowym ,następnie ubić kremówkę na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fix wyłożyć na spod biszkoptowy ułożyć przekrojone na połówki wydrążone z nasion winogrona zalać
    na wierzch tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w litrze wody.

    Na koniec wstawić do lodówki do schłodzenia . Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy