Torcik z bitą śmietaną i wafelkami do lodów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w okrągłej formie, w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić wzdłuż na dwie lub trzy części.
2.Ubić śmietanę z dodatkiem cukru pudru i śmietanfix. Biszkopt przełożyć bitą śmietaną, w środek wkładając maliny. Cały wierzch biszkoptu posmarować bitą śmietaną.
3.Wafelki do lodów przekroić na pół. Każdą połówkę wafelka wbić w brzeg torcika. Pozostałą bitą śmietanę przełożyć do szprycy i udekorować wierzch torcika. Dekoracja oglądana z boku ma przypominać porcję loda włoskiego.
Wierzch tortu posypać kolorowymi cukrowymi posypkami.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Komentarze