Torcik z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja ubić z cukrem, dodać wymieszaną z proszkiem i kakao mąkę. Ubić. Wylać na tortownicę o śr. 26cm z posmarowanym tłuszczem i wysypanym bułką tartą dnem. Upiec w 140*C. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Oba nasączyć ajerkoniakiem.
Krem przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Połączyć z galaretką. Przestudzić, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Blat biszkoptu przełożyć połową kremu, nałożyć tężejącą galaretkę. Całość odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Po tym czasie na wierzch nałożyć drugą część kremu i przykryć biszkoptem. Polać polewą i posypać wiórkami. Schłodzić przed podaniem.
Komentarze