Torcik budyniowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt : Białka ubij na puch ze szczyptą sody oraz cukrem. Żółtka zmiksuj i dodaj do ubitych białek. Pozostałe wszystkie suche składniki przesiej przez sito i połącz z masą jajeczną. Wymieszaj ręcznie łyżką.Piec 45min. w 170C. Wystudź.Tortownica 30. Po upieczeniu przetnij biszkopt na pół oraz nasącz sokiem pomarańczowym.
2.W niecałej szkl. soku rozrób budynie dodając cukier i żółtka-zmiksuj. Pozostały sok zagotuj. Do gotującego wlej masę budyniową-ugotuj budyń. Pozostaw do ostudzenia. Następnie dodaj margarynę-zmiksuj. Masę podziel na dwie części- jedną pozostaw bez zmian a do drugiej daj parę kropli barwnika tak aby masa nabrała lekkiego koloru. Masą przełóż ciasto. Udekoruj.
Komentarze