Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszny torcik o niepowtarzalnym smaku.

  • Łatwy

Składniki:

  • - biszkopty okrągłe większe: 15 sztuk
    - masło: 100 gramów
    - Kremówka: śmietana kremowa 30% lub 36%: 400 mililitrów
    - serek homogenizowany: 1 sztuka
    - cukier: 3 łyżki
    - śmietan fix: 2 sztuki
    - truskawki świeże: 250 gramów
    - płatki migdałowe: 50 gramów

Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Biszkopty ukladamy w tortownicy i zalewamy je rozpuszczona margaryna,az do nasaczenia.
    2.Kremowke ubijamy z cukrem na sztywna piane, dodajemy smietan fixy i serek homogenizowany, mieszamy lyzka, przelewamy krem na biszkopty.
    3. Na wierzchu ukladamy polowki truskawek i posypujemy platkami migdalowymi upróżonymi na suchej patelni.
    4. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy