Torcik z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbki oczyszczone, wymoczone w mleku smażyć krótko na maśle. Posypać solą, pieprzem i majerankiem.
Przesmażyć posiekaną cebulę'
Kapustę blanszować, spłukać zimną wodą i smażyć na maśle w niskiej temperaturze 3 minuty. Pokroić na małe kawałki.
Liście sałaty lodowej smażyć, aż lekko zmiękną.
Przygotować ciasto. Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem.
Dodać drożdże wymieszane ze śmietaną i zagnieść ciasto.
Rozwałkować i wyciąć 2 krążki. Jednym wylepić dno i boki foremki,18 cm,
Wyłożyć czerwoną kapustę, posypać przyprawami, teraz wątróbka i następnie sałata, sól, pieprz. Nakryć drugim krążkiem. Posmarować jajkiem i posypać kminkiem.
Piec w temp.200 stop. 20 minut.
Komentarze