Torciki z herbatników

0 (0 ocen)

Proste szybkie i bardzo dobre torciki z kruchych herbatników .Herbatniki przekładane musem z lekko kwaśnych czerwonych porzeczek połączone z serkiem Mascarpone i innymi dodatkami dają niepowtarzalny smak.

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    serek mascarpone 500 gr, 3 żółtka, czerwona porzeczka 20 dkg
    składnik podstawowy dodatkowy
    herbatniki kruche
    składniki robocze
    3 łyżki cukru do ubicia z żółtkami
    3 łyżki cukru do czerwonej porzeczki
    dekoracja
    czerwona i czarna porzeczka ,rozetka z bitej śmietany,beziki.

Torciki z herbatników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. sposób wykonania
    żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę dodając partiami serek mascarpone.Ucieram tak długo aż powstanie jednolity krem.Krem dziele na dwie części .
    Czerwone porzeczki miksuje z cukrem na mus.
    Do jednej części kremu dodaje zmiksowane z cukrem czerwone porzeczki Takim kremem przekładam kruche herbatniki .
    Na sam wierzch nakładam krem bez musu dodając trochę kremu z musem i lekko mieszam aby powstały delikatne fale ozdabiam czerwoną i czarną porzeczką oraz bitą śmietaną i bezikami.
  • 2. Gotowe torciki wkładam na 3 godziny do lodówki. Wtedy ciasteczka zmiękną i torciki są miękkie i smaczne.

Porady

Dziurki w ciasteczkach zaślepiam kawałkami ciasteczek.

Komentarze

Podobne przepisy