Tort całkowicie brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać cukier. Ubijać. Dodać żółtka. Na końcu dodać mąkę tortową i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia kakao. Piec ok. 25 min (do suchości patyczka) w temp. 180st.
Ostudzony biszkopt przekroić na 2 blaty i nasączyć ponczem. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach przegotowanej wody. 1 galaretkę rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody. Jedną kremówkę ubić dodając na końcu 1 tężejącą galaretkę i wylać na spód. Wyłożyć odsączone i pokrojone
w plastry brzoskwinie. Zalać dwoma galaretkami. Odstawić do zimnego miejsca do całkowitego stężenia. Następnie ubić drugą śmietanę z jednym śmietan fixem. Wyłożyć na warstwę z zastygniętą galaretką. Przykryć drugim blatem tortu.
Aby przyozdobić tort należy ubić trzecią śmietanę kremówkę z jednym śmietan fixem. Obłożyć boki tortu i wierzch. Boki posypać startymi wiórkami czekoladowymi wymieszanymi z kokosem.
Komentarze