Tort cappuccino

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam go, bo to jeden z moich ulubionych torcików.

Składniki:

  • ● biszkopt z 4 jajek (śr. 28 cm)
    ● 2 łyżki żelatyny
    ● jajko
    ● 4 żółtka
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● margaryna
    ● 2 serki waniliowe
    ● 2 szkl. mleka w proszku
    ● 2 op. biszkoptów
    ● op. waniliowego cappuccino
    Do dekoracji:
    ● czekoladowe ozdoby do ciast
    ● owoce (np. truskawki)

Tort cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cappuccino rozpuszczamy w 2 szklankach wody i nasączamy biszkopt i biszkopty. Jajko i żółtka ubijamy na parze, studzimy.
  • 2. Margarynę i cukier ucieramy na puszystą masę, dodajemy ubite żółtka, następnie serki waniliowe, mleko i żelatynę.
  • 3. Biszkopt smarujemy 1/2 masy. Następnie układamy 1/2 biszkoptów, które smarujemy pozostałą masą (trochę odkładamy, aby posmarować wierzch). Kładziemy kolejną warstwę biszkoptów. Wierzch tortu smarujemy masą, dekorujemy owocami i czekoladowymi ozdobami.

Porady

RADY Biszkopty możemy namoczyć naparem mocnej kawy. Tort będzie bardziej kawowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Komentarze

Podobne przepisy