Tort czekoladowo-wiśniowy "czołg" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa czekoladowa:
Jajka z cukrem ubić na parze. Masło utrzeć, dodając przestudzone jajka, czekoladę.
2.Masa wiśniowa:
Kompot podgrzać z cukrem, trochę odlać i dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną. Gotujemy kisiel, wrzucamy wiśnie (mrożone należy wcześniej odmrozić na sicie).
3.Przełożenie:
Biszkopt - 1/2 masy wiśniowej - 1/2 masy czekoladowej - biszkopt - 1/2 masy wiśniowej - 1/2 masy czekoladowej - biszkopt.
4.Z przełożonego tortu wyciąć kształt tortu. Krem śmietankowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do niewielkiej części dodać kakao (na gąsienice), pozostały zabarwić na zielono. Kremem pokryć tort i udekorować.
Komentarze