Tort czekoladowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bomba! Nawet w wersji dla dzieci, bez alkoholu, jest wyśmienity.

Składniki:

  • ● biszkopt z 4 jajek
    ● 15 dag suszonych śliwek
    ● wódka
    ● 2 łyżki cukru
    ● po 20 dag masła i kremu czekoladowo-orzechowego
    ● 4 łyżki cukru pudru
    ● 2 op. śmietan-fiksów
    ● 200 ml śmietany 30%
    ● 1/2 mlecznej czekolady

Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki moczymy w wódce ok. 5 godzin, odcedzamy, kroimy. Wódkę mieszamy z odrobiną wody i cukrem. Masło i krem ucieramy. Dodajemy śliwki.
  • 2. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder zmieszany ze śmietan-fiksami. Ponownie ubijamy.
  • 3. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty, nasączamy wódką. Pierwszy smarujemy masą, kładziemy kolejny, czynności powtarzamy. Wierzch smarujemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą. Chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort czekoladowy

4.45 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort czekoladowy

Skotka Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym i śliwkową wkładką. 2 godz.