Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto zmiksować.Przełożyć do tortownicy. Piec 20 min w 180 stopniach. Ostudzone ciasto przekroić na pół.
2.Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do białek dodać cukier, żółtka, proszek ocet i mąkę. Delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć do tortownicy i piec 20 min w 180 stopniach.
3.Śmietanę podgrzać.Rozpuścić w niej żelatynę. Dodać połamaną czekoladę. Ostudzić.Śmietanę ubić na sztywną pianę.
4.Przełożenie:
Ciemne ciasto-masa-biszkopt-masa-ciemne ciasto. Boki i górę tortu posmarować masą ,obsypać wiórkami czekoladowymi i udekorować śmietaną . Schłodzić.
Komentarze