tort kokosowy- Rafaello

0 (0 ocen)

polecam ten przepis wszystkim, a szczegolnie tym ktorzy uwielbiajo jak Ja- kokosy. jest przepyszny.

Składniki:

  • biszkopt wg. mojego przepisu czyli biszkopt na budyniach.
    1 sloiczek dzemu wisniowego
    skladniki na mase rafaello:
    1,5 litr smietany 30% (dobrze schlodzonej)
    1 serek mascarpone
    3/4 szklanki startych podluznych biszkoptow
    3 sniezki
    1/2 szklanki advokatu lub likieru kokosowego
    1/2 szklanki wiorkow kokosowych
    1 biala czekolada
    4 lyzki wody
    3 lyzki zelatyny

Tort kokosowy- rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zelatyne zalac zimno wodo , odstawic do napecznienia.bialo czekolade mozna rozpuscic w kapieli wodnej lub ewentualnie z tarkowac na wiorki .smietane ubic ze sniezkami nastepnie dodac serek mascarpone powoli mieszajac lyzka, advokata,pokruszone biszkopty, wiorki kokosowe,czekolade, na samym koncu podgrzewamy zelatyne nad para wodna w ktorej wczesniej rozpuscilismy , biszkopt polowimy na dowolna ilosc krazkow , przekladamy masa i dzemem.dowolnie dekorujemy.

Porady

do nasoczania biszkoptu mozna uzyc dowolny poncz wg. swojegu smaku ,ale nie jest konieczny. tort ze zdjecia sklada sie z 2 osobno pieczonych biszkoptow , ktorego jeden dzielilam na polowe.czesc masy mozna odlozyc na dekoracje i zabarwic barwnikiem .ilosc smietany w przepisie powinna wystarczyc na caly tort wraz z wykonczeniem wierzchnim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy