Tort komunijny kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. 1. Ciasto:oddzielamy białka od żółtek,białka ubijamy na sztywno z cukrem ,dodajemy żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia,sól.Wlewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.20 min.w temp.180 C. Studzimy. Czynność powtarzamy(pieczemy trzy biszkopty). 2. Masa 1: krem karpatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu( porcję podwójną ) 3. Masa 2: krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,następnie dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ananasa i mieszamy. 4.Blaty ciasta smarujemy kremem(krem karpatkowy,krem z ananasem, krem karpatkowy).Ostatni warstwę ciasta trochę dociskamy na środku tworząc książkę. Zostawiamy trochę kremu karpatkowego do posmarowania wierzchu ciasta. 5. Dekorujemy.
Komentarze