Tort lodowy

0 (0 ocen)

Zimny deser idealny na gorące, letnie dni. Dzieciakom tak smakuje, że aż trzęsą im się uszy. ;)

Składniki:

  • 1 litr śmietany 30%
    4 Fixy
    250 g bezów
    100 g krokant (chrupki)
    100 g płatków czekoladowych
    100 g płatków migdałowych

Tort lodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spód tortownicy położyć papier. Następnie posypać na spód płatki czekoladowe. Ubić śmietanę z fixami. Wsypać bakalie, chrupki oraz pokruszone bezy i wymieszać masę. Wlać do tortownicy i na wierzch posypać resztą pokruszonych bezów. Zamrozić i wysypać tort.

Porady

Najlepiej tort przygotować dzień prędzej przed podaniem w celu lepszego zmrożenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

Tort lodowy

4.5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

Tort lodowy

ankad21 Cudowne orzeźwienie na upalne dni. 24 godz.