Tort mascarpone z ananasem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500 g serka mascarpone
    400g jogurtu ananasowego
    400 g śmietany 36%
    5 łyżek cukru
    2 łyżki cukru pudru
    Puszka ananasa
    Opakowanie podłużnych biszkoptów
    Śmietan-fix
    200g czekolady

Tort mascarpone z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Miksujemy mascarpone z cukrem, dodajemy jogurty ananasowe.
    2. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fix.
    3. Ananasa z puszki kroimy w kostkę delikatnie odciskamy sok.
    4. Układamy: Biszkopty nasączamy syropem z ananasa. Układamy w tortownicy(18 cm) nakładamy mascarpone. posypujemy ananasem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch i boki smarujemy śmietaną. Chłodzimy
    5. Z rozpuszczonej czekolady robimy wzorki. Chłodzimy. Wzorek umieszczamy na torcie.

Porady

możemy użyć brzoskwiń wtedy dodajemy jogurt brzoskwiniowy.

Komentarze

Podobne przepisy