Tort motylek z kremem mlecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić biszkopt.Oddzielić białka i żółtka.Do białek wsypać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.W trakcie ubijania stopniowo wsypywać cukier..Do żółtek wsypać łyżkę cukru i ubić na puszystą masę.Do ubitych białek dodać żółtka i przesiane mąki i kakao.Delikatnie wymieszać rózgą lub łyżką.Wylać do tortownicy lub blaszki-dno wyłożyć papierem do pieczenia a boków nie smarować.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut w 180stopniach.
2.Zrobić krem.Mleko zagotować,z cukrem i cukrami waniliowymi.Ostudzić.Do zimnego mleka wsypać mleko w proszku i utrzeć.Margarynę utrzeć na puch i powoli dodawać masę mleczną.Ucierać.
3.Zimny biszkopt przekroić na trzy blaty.Przełożyć kremem zostawiając prawie połowę.Resztą kremu posmarować boki i górę tortu.Na wierzchu udekorować owocami,koralikami,posypką.
Komentarze