Tort na 13urodziny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roztop margarynę na patelni ostudz. Ubij pianę z białek z szczypta soli, nastepnie dodawaj stopniowo nie przerywajac ubijania dosyp cukier pojedynczo zółtka, i po łyzecze wlej roztopione masło. Mase podziel na trzy częsci lub upiec w jednej częsci i podzielic na trzy. Piec w tem 200C około 40 min.
2.W rondelku rozpusc cukier , wlej mleko i według przepisu na opakowniu budyniu uhotuj go. Po ostygnieciu budyniu zmiksuj go z margaryna i tak przygoruj kolejne kremy.
3.Upieczopny biszkopt podzielic na trzy i kazdy z nich nasaczyc kawą lub czysta wódką. Po nasaczeniu rozprowadzic przygotowany krem. Każdy biszkopt ołozyc na kolejny i lekko docisnąc, czynnosc powtorzyc dwa razy.
Komentarze