Bardzo pyszny. Gości u mnie w domu podczas wielu uroczystości i na prawdę wszystkim bardzo smakuje.
1 godz. 30 min
Składniki:
30 dag cukru pudru
30 dag margaryny
30 dag mąki
5 jaj
proszek do pieczenia
cukier waniliowy
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, na koniec dać ubita pianę z pozostałych białek.
Składniki podzielić na 3 części do:
I dodać 10 dag orzechów
II dodać 2 łyżki kakao
III bez dodatków
Tort orzechowo-kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa: 20 dag orzechów zmielonych zalać 1 szklanką wrzącego mleka. 25 dag margaryny utrzeć z 1 szklanką cukru,gdy jest utarte dodać po 1 łyżce zimnych orzechów. Na koniec dodać kieliszek wódki.
2.Polewa: 1 margaryna, 3-4 łyżki kakao, 2 łyżki cukru pudru.
Wszystko dobrze ucierać na zimno, a następnie dać na kuchnię aż do roztopienia. Nie gotować.
Komentarze