Tort orzechowo-kakaowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo pyszny. Gości u mnie w domu podczas wielu uroczystości i na prawdę wszystkim bardzo smakuje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 30 dag cukru pudru
    30 dag margaryny
    30 dag mąki
    5 jaj
    proszek do pieczenia
    cukier waniliowy
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, na koniec dać ubita pianę z pozostałych białek.
    Składniki podzielić na 3 części do:
    I dodać 10 dag orzechów
    II dodać 2 łyżki kakao
    III bez dodatków

Tort orzechowo-kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa: 20 dag orzechów zmielonych zalać 1 szklanką wrzącego mleka. 25 dag margaryny utrzeć z 1 szklanką cukru,gdy jest utarte dodać po 1 łyżce zimnych orzechów. Na koniec dodać kieliszek wódki.
  • 2. Polewa: 1 margaryna, 3-4 łyżki kakao, 2 łyżki cukru pudru.
    Wszystko dobrze ucierać na zimno, a następnie dać na kuchnię aż do roztopienia. Nie gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy