Tort serce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Łatwy i fajny kolorowy tort

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na 3 biszkopty: 12 jajek

    1 1/2 szklanki mąki

    1 1/2 szklanki cukru

    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    barwnik zielony, czerwony i żółty

    2szt Kremu karpatka+mleko i margaryna do kremu jak podano na opakowaniu

    barwnik pomarańczowy do kremu

    odrobina kakao

    róże i kwiatuszki do dekoracji

Tort serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort serce 1. Upiec biszkopty: z 4 białek ubić pianę, dodać 1/2 szklanki cukru, 4 żółtka, następnie wymieszać z 1/2 szklanki mąki zmieszanej z 1/2 łyżeczki proszku, dodać barwnik czerwony, piec 15 min w temp 160 C, wystudzić, tak samo postąpić z dwoma następnymi biszkoptami dodając do jednego zielony a do drugiego żółty barwnik.
  • Tort serce 2. Biszkopty pozostawić do wystygnięcia
  • Tort serce 3. Kremy przygotować wg przepisu na opakowaniu
  • Tort serce 4. Biszkopty przełożyć jednym kremem, drugi pozostawić
  • Tort serce 5. Drugi krem połączyć z barwnikiem pomarańczowym, odrobinę odłożyć i wymieszać z kakao.
  • Tort serce 6. Udekorować tort
  • Tort serce 7. Schłodzony tort pokroić

Porady

W zależności od tego ile damy barwnika uzyskamy mocniejszy kolor-barwniki są bardzo wydajne, wystarczy trochę sypnąć i barwi pięknie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy