1.Upiec biszkopty: z 4 białek ubić pianę, dodać 1/2 szklanki cukru, 4 żółtka, następnie wymieszać z 1/2 szklanki mąki zmieszanej z 1/2 łyżeczki proszku, dodać barwnik czerwony, piec 15 min w temp 160 C, wystudzić, tak samo postąpić z dwoma następnymi biszkoptami dodając do jednego zielony a do drugiego żółty barwnik.
2.Biszkopty pozostawić do wystygnięcia
3.Kremy przygotować wg przepisu na opakowaniu
4.Biszkopty przełożyć jednym kremem, drugi pozostawić
5.Drugi krem połączyć z barwnikiem pomarańczowym, odrobinę odłożyć i wymieszać z kakao.
6.Udekorować tort
7.Schłodzony tort pokroić
Porady
W zależności od tego ile damy barwnika uzyskamy mocniejszy kolor-barwniki są bardzo wydajne, wystarczy trochę sypnąć i barwi pięknie
Komentarze