Tort śmietanowo - malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Sporządzone ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy (28 cm). Ciasto piec 30 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Masa śmietanowa:
Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. do ubitej masy dodajemy zimną żelatynę. Zimny biszkopt kroimy na 3 blaty. Pierwszy blat smarujemy konfiturą malinową i częścią masy śmietanowej, przykrywamy drugim blatem, wykładamy kolejną część masy śmietanowej. Całość przykrywamy trzecim blatem. Resztą masy smarujemy całe ciasto i dekorujemy malinami.
Porady
Najlepiej dodać dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę.
Komentarze