Tort śmietanowy "piesek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Białka ubijamy z ½ cukru. Żółtka ucieramy z resztą cukru i 4 łyżkami gorącej wody. Mieszamy z pianą , mąką ,kakao i proszkiem. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 170 st. Studzimy. Przekrawamy na 3 części i każdy krążek lekko nasączamy wodą z cytryną.
2. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i smietan-fix.
3. Krążki biszkopta przekładamy konfiturą wiśniowa, brzoskwiniami i 2/3 śmietany.
4. Wierzch i boki tortu smarujemy resztą śmietany dodając odrobine żółtego barwnika spożywczego.
5. Z rozpuszczonej czekolady robimy napis i kontury psa środek wypełniamy posypką dekoracyjną.
6. Boki tortu zdobimy drażami kolorowymi z czekolady.
Komentarze