Tort urodzinowy brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier a następnie po jednym żółtku. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i delikatnie miksujemy przez dosłownie 5 sekund mikserem.pieczemy w temp 180 c 20-30 min.
2.
Po upieczeniu biszkopta dzielimy go na 3 części i nasączamy.
Krem
Zimną śmietanę ubijamy stopniowo dosypując cukier a gdy jest już puszysta dodaję śmietan fixy.I wstawiam do lodówki na kilka chwil.
3.Na pierwszy krążek kładę brzoskwinie pokrojone w kostkę(mogą być inne owoce np.ananasy) około 6 połówek i na to warstwę śmietany. Przykrywam następnym krążkiem smaruje śmietaną daję owoce.i przykrywam ostatni krążek smaruje trochę śmietaną .I dekoruje według uznania i gustu.
Komentarze