Tort walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami , ciągle ubijając dodawać powoli mąkę i proszek do pieczenia. Gotowa masę wymieszać ze spirytusem i pianą ubitą z białek. Upiec 2 placki w tortownicy – serce, ostudzić. Zelatynę wymieszać w w 2 łyżkach wody zimnej a następnie podgrzać, ostudzić.Śmietanę ubić na sztywną pianę , dodać zmieloną wanilię , żelatynę i 1 łyżkę zmielonego cukru. Upieczony krążek posmarować kremem, ułożyć na nim bezy, przykryć kremem, ułożyć drugi krążek. Powierzchnię tortu i boki tortu posmarować kremem.
Udekorować rodzynkami, na środku umieścić serce z galaretki pozostałe miejsca zapełnić wiórkami kokosowymi.
Komentarze