Tort z ciasta kruchego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taki oryginalny tort może zrobić każdy ! W krótką chwile mamy tort który możemy udekorować jak tylko dusza zapragnie.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta kruchego
    400 ml śmietany 36%
    250 g serka mascarpone
    4 łyżki cukru pudru
    ciasteczka, małe batoniki, m&m

Tort z ciasta kruchego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche rozkładamy. Najlepiej będzie jeśli wydrukujemy sobie bądź odrysujemy liczby na kartce A4. Przykładamy szablon cyfry i wycinamy nożem z ciasta. Każdą cyfrę potrzebujemy podwójnie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 15 minut.
  • 2. W misce ubijamy lekko śmietanę i dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Wszystko miksujemy chwilę aby masa nam się nie zważyła. Nakładamy krem do szprycy i wyciskamy punktowo krem. Następnie układamy na wierzch kolejną upieczoną cyfrę i znów krem. Na wierzchu dekorujemy batonikami, m&m bądź wedle własnej fantazji czym dusza zapragnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy