Tort "ze szmatką"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Brakło mi pomysłów i rzuciłam "szmatkę"dla ozdoby :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Dwa duże biszkopty po
    10 jaj 1 szkl.cukru
    1 szkl.maki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    Masa
    2 budynie smietankowe
    o,5l.mleka
    0,5l.soku brzoskwiniowego
    Brzoskwinie z puszki lub mrożone
    2 kostki masła
    3 łyzki cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka maki pszennej
    Dodatkowo
    masa cukrowa
    barwniki spożywcze















Tort "ze szmatką" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    białka ubijamy z cukrem na sztywno
    dodajemy żółtka
    następnie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia
    wszystko delikatnie mieszamy łyżką
    Masa
    budynie rozrabiamy w soku z łyżką mąki ziemniaczanej i pszennej.
    mleko zagotować z cukrem,ugotować budyń.
    masło utrzeć do białości,dodać budyń.
    biszkopty przekroić,nasączyć sokiem brzoskwiniowym rozrobionym w ok 1 szkl wody mineralnej.
    przekładac kremem a na niego kłaść pokrojone brzoskwinie.
    Tak robić z każdym plackiem.
    całość posmarować resztą kremu,obłożyć masą cukrową.Małą część masy zabarwiłam na brązowo,rozwałkowałam bez jakiegoś specjalnego kształtu i swobodnie położyłam na torcie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy