Tortellini ai broccoli

0 (0 ocen)

Błyskawiczne danie.

Składniki:

  • 1 brokuł
    250 g tortellini np. z serem i szpinakiem
    200 g słodkiej śmietanki 12%
    2 ząbki czosnku
    1 kostka rosołowa
    50 ml białego, półsłodkiego wina
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
    natka pietruszki

Tortellini ai broccoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie al dente. 3 minuty przed końcem gotowania do makaronu dodajemy brokuła podzielonego na różdżki, gotujemy wspólnie po czym osączamy. Makaron i brokuła wkładamy z powrotem do garnka.
  • 2. Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z winem i śmietanką dodajemy do makaronu. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy kostkę rosołową i mieszamy aż się rozpuści. Doprawiamy, na koniec można posypać posiekaną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy