Pomysł na to, jak wykorzystać paczkę pierożków tortellini w daniu obiadowym
30 min
Składniki:
1 paczka (250 g) pierożków tortellini z grzybami
1 cebula
2 łyżki oleju
500 ml przecieru pomidorowego
200 ml bulionu z kury lub warzywnego
250 g fasolki szparagowej
1 łyżeczka suszonego oregano
½ łyżeczki cukru
sól do smaku
Tortellini z sosem pomidorowym i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie jak pierożki się gotują, pokroić cebulę w piórka, wrzucić do garnka i zeszklić na oleju. Dodać bulion, przecier pomidorowy i gotować 5 minut. Po tym czasie dodać fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki, oregano, cukier i gotować około 15 minut na małym ogniu. Dodać odcedzone tortellini i sól do smaku. Posypać natką pietruszki.
Komentarze