Tortellini z sosem pomidorowym i fasolką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na to, jak wykorzystać paczkę pierożków tortellini w daniu obiadowym

  • 30 min

Składniki:


  • 1 paczka (250 g) pierożków tortellini z grzybami
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    500 ml przecieru pomidorowego
    200 ml bulionu z kury lub warzywnego
    250 g fasolki szparagowej
    1 łyżeczka suszonego oregano
    ½ łyżeczki cukru
    sól do smaku

Tortellini z sosem pomidorowym i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie jak pierożki się gotują, pokroić cebulę w piórka, wrzucić do garnka i zeszklić na oleju. Dodać bulion, przecier pomidorowy i gotować 5 minut. Po tym czasie dodać fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki, oregano, cukier i gotować około 15 minut na małym ogniu. Dodać odcedzone tortellini i sól do smaku. Posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy