Tortelloni ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ulubione tortelloni w połączeniu ze szpinakiem, mięsem i pomidorkami to wspaniała propozycja na sycący obiad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    25 dag mini pomidorków
    40 dag schabu
    25 dag tortelloni z dowolnym nadzieniem / ricotta ze szpinakiem/
    1 cebula
    500 ml bulionu
    100 ml mleka
    sól
    pieprz
    2 łyżki masła
    2 dag mąki
    oliwa

Tortelloni ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić.
  • 2. Pomidorki umyć, podzielić na połówki.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić na kostkę, zeszklić.
  • 4. Mięso pokroić w paski, podsmażyć na oliwie do zrumienienia, następnie podlać wodą i poddusić ok 15 min. Przyprawić.
  • 5. Szpinak i pomidorki podsmażyć na oliwie. Tortelloni ugotować w posolonej wodzie.
  • 6. Masło roztopić, podsmażyć, dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Wlać bulion i mleko, mieszając zagotować.
  • 7. Dodać mięso, poddusić do miękkości. Pod koniec dodać szpinak i pomidorki. Przyprawić, dodać tortelloni. Delikatnie połączyć ze sobą.

Porady

Zamiast mięsa wieprzowego można użyć fileta z kurczaka, czas przygotowania będzie znacznie krótszy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy