Tortilla z bekonem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Łatwa i smaczna przekąska

  • Łatwy

Składniki:


  • - Placek Tortilla: 1 sztuka
    - szpinak liście: 100 gramów
    - cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - Bekon plastry: 60 gramów
    - pomidor: 1 sztuka
    - olej roślinny: 1 łyżka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Tortilla z bekonem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule tniemy w kostkę i smażymy na oleju ok. 2 min, dodajemy posiekany czosnek i liście szpinaku.
  • 2. Doprawiamy i smażymy ok. 3 min. Bekon krótko grillujemy.
  • 3. Na tortilli układamy plastry bekonu, a następnie szpinak i zawijamy .
  • 4. Podajemy z drobno pokrojonym pomidorem i świeżymi ziołami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy