Tortilla z pikantnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę,
czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Papryki przekrawamy
na pół, usuwamy gniazda
nasienne i myjemy. Miąższ
kroimy w kostkę.
2.Na rozgrzaną oliwę wkładamy
cebulę z czosnkiem i dusimy do
zeszklenia cebuli. Dodajemy pokrojone
papryki i smażymy jeszcze
3 minuty. Fasolę razem
z zalewą przekładamy do rondelka.
Rozgniatamy na miazgę.
Na koniec dodajemy pomidory
z zalewą. Doprawiamy solą
i mieloną papryką. Smażymy do
odparowania płynu. Mieszamy
ze startym serem.
3.Na ciepłych tortillach rozsmarowujemy
kilka łyżek farszu,
posypujemy posiekanym
tymiankiem i zwijamy.
Porady
● Zamiast świeżym tymiankiem farsz możemy posypać tymiankiem suszonym.
● Gotowe tortille możemy zastąpić naleśnikami z mąki kukurydzianej.
Komentarze