● 1/2 kg fileta z indyka
● sos afrykański
● puszka ananasa
● puszka groszku
● puszka kukurydzy
● puszka czerwonej fasoli
● op. tortilli
● ok. 15 dag żółtego sera
● sól, pieprz
● przyprawa do kurczaka
● olej do smażenia
Tortilla ziemskie smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, osuszamy
i kroimy w małe kawałki.
Oprószamy przyprawą do
kurczaka, solą i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanym oleju
ok. 10 minut, mieszając.
2.Groszek, kukurydzę i fasolę
osączamy i z sosem afrykańskim
dodajemy do mięsa. Dusimy na małym ogniu ok.
20 minut, od czasu do czasu
mieszając.
3.Ananasa osączamy i kroimy
w małą kostkę. Na tortille wykładamy
mięso z warzywami
i ananasa. Zwijamy. Posypujemy
żółtym serem. Pieczemy
ok. 10 minut w temperaturze
180 °C, aż ser się roztopi.
Porady
Rady redakcyjnej kucharki Krystyny
● Do mięsa z warzywami zamiast sosu afrykańskiego można użyć słodko-kwaśnego.
Komentarze