Tortilla ziemskie smaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Lubię sobie pokucharzyć. Wybieram łatwe przepisy.

  • 55 min

Składniki:

  • ● 1/2 kg fileta z indyka
    ● sos afrykański
    ● puszka ananasa
    ● puszka groszku
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● op. tortilli
    ● ok. 15 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa do kurczaka
    ● olej do smażenia

Tortilla ziemskie smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w małe kawałki.
    Oprószamy przyprawą do
    kurczaka, solą i pieprzem.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
    ok. 10 minut, mieszając.
  • 2. Groszek, kukurydzę i fasolę
    osączamy i z sosem afrykańskim
    dodajemy do mięsa. Dusimy na małym ogniu ok.
    20 minut, od czasu do czasu
    mieszając.
  • 3. Ananasa osączamy i kroimy
    w małą kostkę. Na tortille wykładamy
    mięso z warzywami
    i ananasa. Zwijamy. Posypujemy
    żółtym serem. Pieczemy
    ok. 10 minut w temperaturze
    180 °C, aż ser się roztopi.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Do mięsa z warzywami zamiast sosu afrykańskiego można użyć słodko-kwaśnego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy